|

EMPLOYER BRANDING #1 BEPAAL JE DOEL

[vc_row thb_full_width=”true” thb_row_padding=”true” thb_column_padding=”true”][vc_column][vc_column_text]

HOE ZORG JE DAT JOUW EMPLOYER
BRANDING VIDEOS KNALLEN?

AFLEVERING 1
BEPAAL JE DOELEN

[/vc_column_text][vc_single_image image=”22664″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

De slagingskans van videomarketing stijgt enorm als deze ondersteund wordt door een krachtige strategie. Om zeker te kunnen slagen moet je wel een duidelijk doel hebben. Wanneer we het hebben over employer branding of wervingsvideo’s kun je aan verschillende doelen denken.

  • Je wilt de juiste kandidaat vinden voor een specifieke vacature in je team.
  • Je wilt meer aandacht op je bedrijfsbranding, zodat je nieuw talent aantrekt.
  • Je wilt je ambitie en visie voor de toekomst delen met je werknemers en het gevoel er samen voor te gaan versterken.

Elk doel vraagt om een eigen benadering en invulling om te slagen.

DIE SPECIFIEKE VACATURE INVULLEN.

Op het moment dat je een specifieke vacature hebt, is het uiterst belangrijk duidelijk te maken wat je zoekt in een kandidaat en wat zij van jou kunnen verwachten. Is ervaring een vereiste of hecht je meer waarde aan een juiste houding of het hebben van talent? Zijn er specifieke technische vaardigheden waarnaar je op zoek bent? Wat ligt er voor de kandidaat in het verschiet naast zijn verdienste?

Dit zijn allemaal elementen die je ook terugvindt in de papieren vacature teksten en advertenties. Waarin onderscheidt video zich dan?
Middels video kun je letterlijk een kijkje in de keuken geven, o.a. door:  de toekomstige collega’s aan het woord laten, het bedrijf en de werksfeer laten zien, de waarden van het bedrijf enz.

Hieronder kun je een video bekijken waarmee de politie van Nieuw-Zeeland nieuwe agenten wil aantrekken.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][thb_video_lightbox style=”lightbox-style2″ icon_style=”style3″ icon_size=”large” video=”https://www.youtube.com/watch?v=f9psILoYmCc” icon_color=”#ef5422″ image=”22590″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][vc_column_text]

BEDRIJFSBRANDING VOOR NIEUW TALENT

Voordat je je branding video loslaat op de wereld, om nieuw en talentvol personeel aan te trekken, zul je je moeten realiseren dat je een duchtige tegenstander hebt. Namelijk de huidige werkgever van deze mensen.

In dit geval wil je niet (alleen) vertellen waarom je de beste werkgever van de wereld bent, je zult vooral moeten vertellen waarin je bedrijf zich onderscheidt van de anderen. Wat zijn je kernwaarden, je WHY? Welk effect hebben deze waarden op de werkvloer? Hoe beschouw je de balans tussen werk- en privétijd?

Antwoorden op deze vragen laten zien dat het werken voor jouw bedrijf een zeer positief effect heeft op je toekomstige werknemer.

Deze video van Google laat zien dat ze waarde hechten aan het gezin van hun werknemers.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][thb_video_lightbox style=”lightbox-style2″ icon_style=”style3″ icon_size=”large” icon_color=”#ef4522″ image=”22591″ video=”https://www.youtube.com/watch?v=4rir33S4eYQ”][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

WERKNEMERS BINDEN

Als jij je werknemers wilt motiveren en betrekken bij de kernwaarden van het bedrijf, dan is het cruciaal om je visie voor de toekomst op een duidelijke en inspirerende wijze te communiceren. Wat is je visie voor de toekomst? Hoe wil je deze bereiken? Welke rol speelt het team hierin? Wat verwacht je van de individuele werknemer? Laat vooral weten hoe waardevol je werknemers zijn. Immers zonder hen is het vrij lastig je visie te realiseren.

Inspireer je team, laat hen weten dat de enige weg vooruit middels samenwerking is, laat hen ook zien hoe de branding strategie en bedrijfscultuur meebouwt aan het realiseren van je visie. Om een succesvolle video te maken is het goed om te weten wat er leeft onder je werknemers, zowel op team als individueel niveau.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Vergelijkbare berichten