|

EMPLOYER BRANDING #2 BLIJF JEZELF

[vc_row thb_full_width=”true” thb_row_padding=”true” thb_column_padding=”true”][vc_column][vc_column_text]

HOW ZORG JE DAT JOUW EMPLOYER
BRANDING VIDEOS KNALLEN!

AFLEVERING #2
BLIJF JEZELF

[/vc_column_text][vc_single_image image=”22684″ img_size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Je hebt de keuze gemaakt om met videomarketing je bedrijfsbranding onder de aandacht te brengen. Je weet wat je doel is en wat je wilt zeggen maar hoe ga je het nu brengen? Met veel bombast, met bekendheden, met een gelikt concept?
Houd er rekening mee dat mensen tegenwoordig snel doorhebben of je echt of nep overkomt. Daarnaast schep je alsnog een verkeerd beeld van jouw bedrijfscultuur of werkplek

JE EIGEN MENSEN LATEN VERTELLEN

Hoe gemakkelijk kan het zijn? Om oprecht over te komen hoef je niet ver te zoeken. Wie kan er beter over je bedrijf vertellen dan de mensen die er met plezier komen werken. Als geen ander weten zij hoe het reilt en zeilt binnen jouw bedrijf, wat het bedrijf voortstuwt en vertellen dit ook nog eens in hun eigen woorden. Dus geen acteur die een script opdreunt maar echte werknemers.
Zorg er wel voor dat er een juiste afspiegeling is van je bedrijf door verschillende werknemers aan het woord te laten, dus niet alleen het hoger management.

Bekijk als voorbeeld deze video van LinkedIn.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][thb_video_lightbox style=”lightbox-style2″ icon_style=”style3″ icon_size=”large” animation=”animation bottom-to-top-3d” video=”https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=duBpFjH4Dfc” icon_color=”#ef5422″ image=”22686″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_empty_space height=”50px”][vc_column_text]

SPONTANITEIT IS KONING!

Probeer je medewerkers in hun eigen woorden te laten vertellen. Ontwijk de valkuil om met een script je medewerkers woorden in de mond te leggen, kijk echter of je spontane reacties kunt ontlokken middels vragen of een gesprek. De kijker weet wanneer iets uit het hart komt of gemaakt is.

CREATIEVE INVULLING

Zoals veel wegen naar Rome leiden, zo zijn er veel manieren om invulling te geven aan je video. Je kunt kiezen om een persoon centraal te stellen die je door de video leidt. Een voorbeeld is de video van Google uit de vorige blogpost. Laat deze persoon de vragen stellen die de kijker wil weten. Hiermee houd je de kijker geboeid en op het onbewuste niveau bind je de kijker aan deze persoon. Dat schept een vertrouwensband en uiteindelijk is dat waar het allemaal om gaat.
Een andere vorm is de voiceover, je laat enkele medewerkers vertellen en selecteert hieruit de originele en oprechte uitspraken die tezamen het verhaal over je bedrijf vertellen. Gecombineerd met beeldmateriaal wat het gesproken woord ondersteunt heb je zo een krachtig middel om mensen te laten zien wat voor geweldig cultuur er in je bedrijf heerst.

Yoeri van Moet Moet Dutch Letterpress vertelt in deze video over zijn passie voor papier.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][thb_video_lightbox style=”lightbox-style2″ icon_style=”style3″ icon_size=”large” animation=”animation bottom-to-top-3d” icon_color=”#ef4522″ image=”22688″ video=”https://vimeo.com/226573935″][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column][/vc_row]

Vergelijkbare berichten